Hé wetenschapper,

Leuk dat je mijn blog bezoekt! Dit blog gaat over vragen stellen. Al zolang ik weet stel ik vragen en wil ik weten hoe de wereld in elkaar steekt. Heb jij dat ook?

Ik had een opa die me altijd voor las uit een grote encyclopedie als ik bij hem ging logeren. Dat vond ik fantastisch. Ik wilde altijd maar meer weten. Het is dan ook niet gek dat ik later beroepswetenschapper wilde worden. Ik heb jarenlang onderzoek gedaan aan de universiteit, maar sinds een paar jaar ben ik van baan veranderd. Nu werk ik op een superleuke basisschool, de Eerste Westlandse Montessorischool. Een school waar je elke dag mag onderzoeken! Hoe gaaf is dat?

Ik ken genoeg kinderen die interessante onderzoeksvragen stellen. Het zijn de soort vragen die ik mezelf ook stelde toen ik nog jong was. En die vragen boeien me nog steeds! Op deze site wil ik wetenschapsvragen van kinderen bespreken. Ik wil proberen daar dan een leuk stukje over te schrijven. Ik hoop natuurlijk dat jij door het lezen van deze stukjes ook zin krijgt om zelf vragen te stellen en op onderzoek uit te gaan!

Veel succes!

Matthieu